Boka tjänsteresa

När du ska resa i tjänsten och inte kan gå, cykla eller resa med kollektivtrafiken kan du boka en taxiresa. Alla tjänsteresor med taxi ska bokas genom färdtjänsten. För att du ska kunna boka krävs att förvaltningen eller bolaget har beställt tjänsten från färdtjänsten. Välj det sätt att boka som passar dig bäst.

Via app eller internetbokning

Du som bokar resor till dig själv kan boka via app och internet. Om du bokar resor till exempel för klienter kan du inte använda denna tjänst.
För att skapa ett personligt konto e-postar du personnummer och kundnummer till planeringen.serviceresor@trafikkontoret.goteborg.se. Du får sedan inloggningsuppgifter hemskickade till dig. Sedan kan du själv boka din tjänsteresa via appen eller vår internetbokning, när som helst på dygnet. Appen finns både för Iphone och Android och du laddar ner den från Appstore respektive Google Play. Appen heter Göteborgs Stad – Mina resor.

Till internetbokningen, minaresor.goteborg.se.

Boka med telefon via färdtjänstens reseservice

Ring oss på telefon 031-41 95 00. Vi har öppet för förbeställning och bokning vardagar 7–21, lördagar 8–21 och söndagar och andra helgdagar 9–21. Uppge ditt kundnummer och namn (även om du beställer resa åt någon annan). Beställningen kan göras upp till två veckor i förväg.

När färdtjänstens beställningscentral är stängd tar trafikledningen emot bokningen om resan ska ske innan beställningscentralen öppnar igen. Ring då 031-41 95 45.

Ta en bil på gatan

För att kunna ta en bil på gatan krävs att du har ett tjänstekort. (Se rubriken Beställ tjänstekort nedan). Se till att du väljer ett fordon från Taxi Kurir eller Taxi Göteborg, som kör för oss. Deras bilar har en lejondekal i framrutan på passagerarsidan.
Visa upp ditt tjänstekort för föraren direkt vid resans start, så att föraren kan ta ut rätt taxa. Begär också kvitto.

Boka direkt hos trafikföretaget

Om du ska boka din resa direkt hos trafikföretaget måste du ha ett tjänstekort. Du ringer till Taxi Kurir på 031-27 27 27 eller Taxi Göteborg på 031-650 000. Uppge att det gäller en tjänsteresa för Göteborgs Stad, så att rätt taxa tas ut.

Resa med rullstol

Du som reser med rullstol behöver kontakta oss för att kunna boka via app och internet. Vi lägger då in i din profil att du ska resa med en personbil som har plats för en rullstol.

Om du behöver resa med en större rullstolsbuss måste du ringa och boka resan på telefon 031-41 95 00.

Beställ tjänstekort

För att kunna boka tjänsteresa direkt hos trafikföretagen eller för att kunna ta en bil på gatan behöver du ett tjänstekort. Tjänstekorten är inte personliga och kostar ingenting extra. Leveranstiden är ungefär 4 veckor.

Beställ tjänstekort via e-formulär

Beställ tjänstekort via pappersblankett (pdf-fil, 29 kB)