Boka tjänsteresa

När du ska resa i tjänsten och inte kan gå, cykla eller resa med kollektivtrafiken kan du boka en taxiresa. Alla tjänsteresor med taxi ska bokas genom stadsmiljöförvaltningen. För att du ska kunna boka krävs att förvaltningen eller bolaget har beställt tjänsten från stadsmiljöförvaltningen. Välj det sätt att boka som passar dig bäst.

Via app eller internetbokning

Du som bokar resor till dig själv kan boka via app och internet. Om du bokar resor till exempel för klienter kan du inte använda denna tjänst.

För att skapa ett personligt konto e-postar du personnummer och kundnummer samt mobilnummer till kundservice.serviceresor@stadsmiljo.goteborg.se. Du får sedan inloggningsuppgifter hemskickade till dig. Sedan kan du själv boka din tjänsteresa via appen eller vår internetbokning, när som helst på dygnet. Appen finns både för Iphone och Android och du laddar ner den från Appstore respektive Google Play. Appen heter Göteborgs Stad – Mina resor.

Till internetbokningen, minaresor.goteborg.se.

Boka med telefon via serviceresors reseservice

Ring oss på telefon 031-368 25 50. Vi har öppet för förbeställning och bokning vardagar 7–21, lördagar 8–21 och söndagar och andra helgdagar 9–21. Uppge ditt kundnummer och namn (även om du beställer resa åt någon annan). Beställningen kan göras upp till två veckor i förväg.

När serviceresors beställningscentral är stängd tar trafikledningen emot bokningen om resan ska ske innan beställningscentralen öppnar igen. Ring då 031-368 25 50.

Om du vill boka en resa direkt hos taxibolaget Taxi Väst ringer du 031-16 56 07.

Resa med rullstol

Du som reser med rullstol behöver kontakta oss för att kunna boka via app och internet. Vi lägger då in i din profil att du ska resa med en personbil som har plats för en rullstol.

Om du behöver resa med en större rullstolsbuss måste du ringa och boka resan på telefon 031-368 25 50.

Beställ tjänstekort

För att kunna boka tjänsteresa direkt hos trafikföretagen eller för att kunna ta en bil på gatan behöver du ett tjänstekort. Läs mer om hur du beställer kortet här.