Tjänsteresor

Förvaltningar och bolag inom Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen samt Göteborgs Kyrkliga Samfällighet kan erbjuda sina anställda tjänsteresor genom Göteborgs Stad.

Från och med 30 juni 2024 kommer bara förvaltningar och bolag inom Göteborgs Stad kunna boka tjänsteresor.

Till dig som har tjänstekort och gör tjänsteresor

Det har blivit nya förvaltningar i Göteborgs stad och de tidigare stadsdelsförvaltningarna har upphört. Det innebär att ni kommer få nya tjänstekortsnummer och kort av ansvarig på er nuvarande förvaltning.

De gamla korten/nummer upphör och avslutas automatiskt. Klipp isär och släng det gamla kortet när ni fått ert nya kort. Detta gäller de tjänstekort som hörde till de tidigare stadsdelsförvaltningarna samt social resursförvaltning.

För resor i tjänsten

En tjänsteresa är en taxiresa i tjänsten med personbil eller rullstolsbuss. Du kan resa inom följande kommuner: Göteborg, Ale, Alingsås, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö.

Vem kan åka tjänsteresa?

Stadsmiljöförvaltningen i Göteborgs Stad erbjuder förvaltningar och bolag möjlighet att boka tjänsteresor för sina anställda och eventuella klienter. Arbetsgivaren måste ha beställt tjänsten av stadsmiljöförvaltningen.

Alla fordon som kör för oss är miljöfordon

Vi ställer höga krav på förare och fordon.  Alla fordon som används ska vara miljöfordon och de får vara maximalt 5 år gamla. Vi har också krav på hur mycket koldioxid som fordonen får släppa ut.

Vill du ha fler fickfoldrar?

Vi har fickfoldrar med information om hur du bokar en tjänsteresa. En folder i bra format att ha i plånboken. Vill du ha fler fickfoldrar till din verksamhet kan du höra av dig till oss så skickar vi det till dig. Mejla oss i så fall på kundservice.serviceresor@stadsmiljo.goteborg.se.